Algemeen

Chung-mu is in 1975 opgericht door Bart Stokhof in Amsterdam Noord. De vorm die hier wordt beoefend is ITF (International Taekwondo Federation), welke ook wel semi contact wordt genoemd. Bart heeft door al die jaren heen vele leerlingen getraind en is niet voor niets Technisch Directeur van de TIN (Taekwon-do International Nederland) geweest. Daarnaast was hij de enige 8e dangraad ITF in Nederland onder de Chang-ung groep.

Technisch was hij zeer sterk maar ook zijn lenigheid, kracht en vooral liefde voor de sport maakte hem uniek in zijn vak. Daarnaast had hij een goed gevoel voor humor en wist hij altijd iedereen te boeien met zijn mooie verhalen.

De naam Chung-mu is afgeleid van de 9e tul. Bij het volledig beheersen van de 1e 9 tuls, behaald men de zwarte band (1e dan). Voor velen is deze graad een doelstelling en je kan zeggen dat je bij een zwarte band een behoorlijke basis hebt van beheersing van Taekwon-do.

Door het sterke karakter van Chung-mu en de lange geschiedenis heeft het vele goede leerlingen in verschillende soorten en maten achtergelaten. Chung-mu heeft veel hoge dangraadhouders die lesgeven en trainen. Deze zijn te zien bij leraren.

Chung-mu is een gezellige sportschool waarin je de sfeer van het Taekwon-do goed meekrijgt. De mensen die er trainen of lesgeven zijn gedreven en doen het met liefde. Jong, oud, dik, dun, bruin, wit, geel voor iedereen is er een plek binnen Chung-mu!


De instructeurs van Chung-Mu geven sinds eind 2012 Taekwondo les op sportschool Pancration van Chris Dolman. Dit 4 uur per week.