Verslag EK Bled – Slovenië

22 April t/m 28 April zijn we met de selectie van de TIN naar de Europese kampioenschappen ITF in Bled, Slovenië geweest
Van Chung-mu waren Kim Huijbrechts en Thom van Leeuwen daarvoor geselecteerd.

We zaten samen met het Belgische team in een pension op tien minuten lopen van de sporthal, echt super relaxed. Allemaal mega grote kamers met extra bedden en zelfs hele keukens..;-) Team Benelux was gevormd

Als eerste belangrijke punt is altijd de weging. Gelukkig allemaal netjes op gewicht op één junior van België na. Die heeft er even voor moeten werken nog maar was uiteindelijk ook op gewicht.
Bled is een super mooie locatie, een prachtig meer, alles op loopafstand en na wat eerste regen ook nog eens een heerlijk zonnetje.
Eten mochten we in een hotel naast de sporthal, drie keer per dag buffet met veel keuze ! Vooral de toetjes waren erg lekker ;-))) Alle deelnemers aan het EK waren gelukkig verdeeld over meerdere hotels dus we hoefden niet echt te vechten voor ons eten zoals we eerder weleens mee hebben gemaakt.

Na wat gerelaxt en getraind te hebben op de vrije dag, begonnen we op woensdag na de openingsceremonie met de Tuls.

Thom moest 1e ronde tegen Noorwegen. Zijn tegenstander maakte in de eerste ronde een foutje, en Thom een kleine aarzeling in de tweede ronde. Uitslag 3-2 voor Noorwegen helaas. Maar een super sterke start voor Thom zijn eerste EK !!
Kim eerste ronde tegen Oekraïne, heel erg gelijk op alleen mist Kim stukje power. Uitslag 4-1 voor Oekraïne. Eerste EK bij de senioren
Dus als ze wat sterker word dan komt ze een volgend EK een stuk verder daar ben ik zeker van.
En ik ben Europees kampioen geworden. Alleen niet leuk dat ik de enige was in mijn categorie. Maar als je niet gaat staan heb je sowieso niks dus probeer toch maar beetje trots te zijn dat ik het wel gewoon gedaan heb ! Na 8 jaar geen competitie….
Hendry heeft een bronzen plak veroverd bij de Tuls IV Dan !! Echt super gedaan.

Met sparren zijn we niet verder gekomen dan de eerste ronde helaas dit keer. Voor Thom en Kim geldt hetzelfde als bij de Tuls, voor de ene eerste EK en voor de ander eerste keer bij senioren ! Maar ze kunnen trots zijn en met opgeheven hoofd naar een volgend EK / WK . Ze hebben hun punten ook zeer zeker gemaakt dus doen niks onder voor russen of Slovenen of whatever. Hard trainen sterker worden en vooral meer zelfvertrouwen dan komen die medailles vanzelf !

Op mijn verjaardag ( officieel de rechtmatige veteranen leeftijd bereikt 😉 moest ik tegen een Sloveense. Twee dagen te laat veteraan dus gewoon bij de senioren !
Geen slechte partij, mijn conditie tegenover iemand de helft zo jong viel me reuze mee. Ze kreeg alleen dr been er beter tussen als ik dus helaas verloren. Volgend jaar nog maar eens proberen bij de veteranen ;-))
Hendry heeft bij sparren zijn tweede bronzen medaille gehaald ! Zeer bestolen in de halve finale maar daar doe je helaas niks tegen..
België heeft ook twee medailles gehaald bij het sparren, Veteraan Geert zilver en zijn dochter Ilona bij de junioren brons.
Selfdefence van Kim met Mike en Huberto is geëindigd in een prachtige bronzen medaille !! Super gedaan
En Alison ( België )heeft nog een bronzen medaille gehaald bij het power breken!
Dus team Benelux heeft 7 medailles gehaald ! Niet slecht met een kleine delegatie van de Lage landen tegenover het oost-blok geweld ( lijkt het songfestival wel ;-))
Na nog even los te zijn gegaan op de after-party zijn we weer terug van weer een schitterende week met mooi TKD, lieve teamgenoten, en alle tkd vrienden uit Europa.

group
Meer foto’s te zien op de Gallery! (staat wel een beetje door elkaar)

Sabum Dana

Na de prijsuitreikingen en alle groepsfotos zijn we s’avonds met team Benelux nog even los gegaan op de afterparty !!!