Arierang

Arierang is een vereniging voor geïmporteerde Koreaanse spionnen. De meeste weten het zelf nog niet, maar het is hun taak Oosterse en Westerse inzichten en invloeden met elkaar te verbinden. We zien er namelijk uit als een Koreaan, maar vaak komt het niet verder dan Ni Hao bij de afhaal Chinees of Sayonara bij de Sushiboer. Nu telt Nederland iets meer dan 4000 van deze spionnen en komen hier vroeg of laat achter… Dit gaat vaak op verschillende manieren en Arierang is er dus voor om ze een handje te helpen en in te laten zien welke spionnenrol ze hebben.

Chung-mu is authentieke sportschool in Amsterdam waar een van de meest populaire vechtkunsten uit Korea wordt beoefend. ITF (International Taekwondo Federation) stijl is de traditionele vorm en heeft een interessante geschiedenis voor wat betreft het Taekwondo (wil je meer weten ff Googlen). Vanaf 1975 is Chung-mu opgericht en binnen Taekwondo wereld een bekend begrip. Dit ook niet vreemd als je kijkt naar de oprichter van de vereniging, Bart Stokhof die de hoogste graad in Nederland heeft behaald (8e dan).
tk13

Waarom dit verslag? Allereerst omdat Dana Stokhof mij dit vroeg , maar ook omdat het leuk is te zien hoe Chung-mu en Arierang al een tijdje met elkaar samenwerken op evenementen. Als ik het mij goed herinner is de 1e keer dat ze een training gaven in het weekend van 2005 op de Paasheuvel. Hier waren Bart en Dana als magic Duo aanwezig en leerde ons de fijne kneepjes van het vak. Althans uiteindelijk gewoon keihard planken doorslaan en als een gek los op de kussentjes!

Later zijn de toppers van Chung-mu ook gevraagd om een demonstratie te geven op het 15 jarig bestaan van Arierang. Dit was in 2006. De lobby van het Lloyd Hotel was omgetoverd tot Martial Art podium (gewoon alle troep opzij geschoven) en alle aandacht gericht op de diverse combi’s die ze hadden ingestudeerd. Het betrof van een mix van diversiteit zoals Tuls, Street fight simulatie en multiple breaktests. Iedereen was zwaar aandachtig en ik zag zelfs Koreaanse gasten denken, van hoe kan het dat er geen Koreanen tussen zitten?

2006-02-18-(153)

Tussendoor heeft Chung-mu ook nog regelmatig trainingen gegeven op de Koreaanse school in Amstelveen. Ook het Chuseok Evenement van afgelopen jaar in Rotterdam en meest recent dit jaar Seollal (Koreaans Nieuw jaar) viering in Amsterdam! Als je het zo bekijkt is er een leuke band ontstaan en hopen natuurlijk nog vaker met elkaar samen te werken. Het mooie aan Chung-mu (en ook Arierang natuurlijk) is dat ze alles op vrijwillige basis doen. Je mag best weten dat niemand er iets aan verdient en alle leraren het doen vanuit het hart, zoals het natuurlijk ook hoort!

20130209_151704