Verslag Mike & Kim

Het was onze eerste WK in Estland en een erg leuke ervaring voor ons beide.
Mike deed mee aan sparren -69 en zelfverdediging. Kim deed mee aan Tuls, sparren –52 en de zelfverdediging. Het was best eng als je voor het eerst naar een WK gaat en niet weet tegen wie je moet. Je bent dan natuurlijk erg benieuwd naar het verloop van de dag. Gelukkig ben je met een hele leuke groep wat de spanning drukt. Je bent dan ook met hele andere dingen bezig. Maar het gegeven dat je op een WK staat blijft natuurlijk een bijzonder feit.

Op woensdag werd er geloot tegen wie we moesten en hoeveel mensen er in je poule zaten. Ook kregen we toen door op welke dagen we wat moesten doen. Als eerste moest ik (Kim) Tuls lopen tegen een meisje uit Argentinië en mocht daarna een vrije tul doen. Ik koos voor Tul 12 en als verplichte Tul werd 8 gekozen. Deze verloor ik helaas met 4-1. Een dag later moesten Mike en Kim tegelijk sparren. Onze partijen waren allebei om 5 voor half 8 als allerlaatste van de dag…

Mike moest sparren op het hoofdpodium tegen een Spanjaard en won zijn partij. Kim moest sparren tegen een Amerikaan en ook zijn won deze. De volgende dag ging het spartoernooi verder. Na een goede nachtrust moesten wij allebei weer als eerste beginnen. Heel toevallig weer allebei tegelijk. Mike moest dit keer tegen een Bulgaar en verloor in de verlenging jammer genoeg zijn partij. Kim moest tegen een Rus, die ze won! Vervolgens tegen een Koreaan waarvan ze helaas verloor, waardoor ze 3e werd.

Het is een hele ervaring want je gaat met een hele groep. Iedereen moedigt je aan en dat geeft het gevoel dat je er niet alleen voor staat, maar een hele groep die je support.

De volgende dag had Mike, Kim en Huberto zelfverdediging. Dit ging erg goed voor een 1ste keer maar jammer genoeg kwamen we niet verder. Een WK is erg leuk en een hele ervaring waar je iedereen gauw leert kennen. Dit komt natuurlijk ook door de energie van de groep. Je doet veel leuke dingen en gaat af en toe ook trainen om de spieren los te kweken.

Uiteindelijk doe je dus veel leuke activiteiten samen, zoals uit eten, lekker wandelen, veel grappen waardoor de sfeer heel ontspannen is en veel wordt gelachen. Het is allemaal heel bijzonder en een mooie ervaring om niet meer te vergeten! Toch is het leukste als je het ter plekke meemaakt en zelf deze onvergetelijke ervaring als herinnering meeneemt.

Wij vonden het in ieder geval fantastisch en we hopen dat er vele mooie toernooien mogen volgen!

Groetjes,
Mike en Kim.