Open Noord-West Veluwe toernooi.

Zaterdag 9 juni zijn we met een flinke groep naar het Open Noord-West Veluwe toernooi geweest. Voor onze mini’s was dit hun eerste toernooi. Erg spannend dus!

Dit jaarlijkse toernooi werd door meer sportscholen bezocht dan voorgaande jaren. Ook Edwin Lieben was voor de eerste keer met 2 deelnemers van zijn vereniging aanwezig. Omdat Nederland om 18:00 uur moest voetballen werd er op 5 (i.p.v. 4 velden) gewerkt. Het tempo zat er dan ook goed in. (achteraf gezien hadden we gewoon heel relaxt kunnen doen..)

Uiteraard werd er begonnen met tuls. Er waren vrij grote poules, mede door het samenvoegen van diverse graduaties en leeftijdsgroepen. Een erg mooi resultaat was de poule van Steven, Yassine en Manolito. Die in hun poule de 1ste, 2de en 3de plek wisten te veroveren.

Uitslag tuls: Steven: 1ste, Yassine: 2de, Kim en Manolito: 3de
Kim maakte een mooie nieuwe combinatie tul van 4 en 12. Wat door de scheidsrechters niet zo werd gewaardeerd (door sommige wel!) en Thom was bij zijn tul ook een beetje het spoor bijster. Voor de mini’s was de spanning hier en daar wat teveel of waren ze toch opeens vergeten hoe Saju Makgi ook alweer moest. Met wat afkijken en wat haperingen wisten sommige het toch te volbrengen. Er kwamen ook zoveel indrukken op hun af..

Bij het sparren werden heel wat meer prijzen veroverd.
Uitslag sparren: Thom en Kim: 1ste, Johanna, en Mano: 2de, Mohamed, Kiara, Yassine en Steven: 3de
Thom en Kim deden gewoon wat er van ze verwacht werd. Beide in een poule van 3 man en dus draaide ze allebeid 2 partijen die overtuigend werden gewonnen. Johanna moest 2x een minuut, maar na 1 minuut was het voor haar wel genoeg geweest. Maar je deed het best goed hoor! Wie vooral stond te knallen was onze kleine Mohamed. Na een verlies partij was hij vast besloten te winnen. En dat deed hij dan ook. Erg goed gedaan! Bij Yassine en Steven was er een hoop gerommel over de poule indeling en bij Manolito werden de uitslagen verkeerd ingevuld waardoor hij weer opnieuw kon beginnen. Mano stond goed te sparren, maar wederom.. iets meer overtuiging en je wordt 1ste. Steven wist 3de te worden in een partij die uiteindelijk werd beslist met een goldenpoint. En Yassine bewoog erg goed in zijn partijen en werd verdient 3de. Als laatste was Mehmet aan de beurt. Mehmet maakt een aantal mooie punten tegen een langere tegenstander. In de laatste seconden kwam hij net achter te staan, maar erg goed gedaan Mehmet. (alleen zo’n spinning backfist.. doe die maar niet).

Als schiedsrechter was uiteraard onze Sabum Joop mee, maar omdat Erik van Nunen ook eens wilde voelen hoe het nou is om als Amsterdammer door het leven te gaan, mocht hij ook een keer voor Chung-Mu scheidsrechter spelen. Bedankt Erik, we hopen dat het naar meer smaakte! 😉

Voor de meeste is het nu tijd voor vakantie, maar als Kim haar voet weer in orde is gaan we haar natuurlijk nog klaar stomen voor het WK!

Taekwon,
Harry

(Kijk voor de foto’s bij gallery).