Zondag 22 april, NK TIN in Sliedrecht.

Half acht s’morgens, op naar de Nederlandse kampioenschappen met een leuke ploeg Chung-Mu’rs van 12 personen, paar nieuwe erbij en twee teams voor het onderdeel team Tul !

Vorig jaar was het B-team kampioen geworden dus we hadden een eer hoog te houden 😉

Een deelnemers aantal van 140 is niet verkeerd , alleen jammer dat er een stuk minder teams waren dan vorig jaar ! vind het een mooi onderdeel en iedereen is altijd super enthousiast om daarvoor te gaan trainen dus hopelijk volgend toernooi meer teams.

Eerst maar de individuele tuls, de nieuwkomers waren erg zenuwachtig en enkele wilden eigenlijk liever niet meedoen met Tuls… maar Taekwon-do bestaat niet alleen uit lekker partijtje knokken, en Chung-Mu heeft een hoogstaand technisch niveau ( al zeg ik het zelf..;-)) dus hupsakee gewoon meedoen.

Het volgende resultaat is daaruit gekomen;

Noah 3e
Manolito 4e ( wil ik toch vermelden omdat ik vond dat dit de finale had moeten zijn en noah en mano dus eigenlijk 1e en 2e zouden zijn geworden) Thom 2e, erg goed gedaan was maar een heel klein verschil met de 1e ) Harry 2e, tegen hendry en ook niet zo groot verschil dus goed gedaan.
Kiara 1e , na een valse start en fouten bij de scheidsrechters goed opgepakt !
Priscilla 1e ! voor het derde jaar nederlands kampioen erg goed gedaan Steven 1e ! voor het eerst kampioen ! heel goed gedaan

Toen de TeamTuls, doordat er een aantal gegradueerd zijn waren het hele andere teams dan vorig jaar. In het B-team zaten nog Mano en Noah van vorig jaar, nu samen met Steven Yassin en Abdullah. Veel geoefend en dat ging niet altijd even goed, maar vol enthousiasme gingen ze ervoor.!!
Met hier en daar een schoonheidsfoutje door de zenuwen hebben ze heel verdiend gewonnen en is het B-team voor het tweede jaar Nederlands Kampioen !!! Super gedaan jongens.

Het A-team was ook anders van samenstelling dan vorig jaar, nu met Harry, Kim, Priscilla Thom en Kiara ! tegen onder andere de kampioen van vorig jaar Berghem, en een nieuw team van Tiger Geldrop.
Ook niet heel veel voltallig getraind maar vol goeie moed hebben ze een Tul neergezet met leuke variaties die er gewoon heel keurig uitzag !! en zijn daarmee heel netjes 3e geworden !!Goed gedaan ! lekker door blijven trainen dan kunnen jullie zo naar het volgende toernooi met dit team !

Op naar het volgende onderdeel, sparren.

Als eerste Noah, tijdje ertussenuit geweest en eigenlijk niet echt getraind om meteen weer te sparren… toch een goeie partij gedraaid, beetje dubieuze puntentelling door de scheidsen maar gewoon weer komen trainen zodat je volgende keer overtuigender je punten kan maken.

Manolito 3e, er zijn op elk toernooi scheidsen waar ik het niet mee eens ben maar het zijn ook maar mensen die fouten kunnen maken maar het veld van Mano was wel heel vreemd….eindelijk wel gevochten zoals ik weet dat je het kan dus heb vertrouwen en ga zo door.

Yassin 3e ! eerste toernooi, dus hartstikke goed gedaan Steven 3e, ( zelfde veld als Mano…) gewoon lekker gedraaid Mehmet 3e, van Coach Harry gehoord dat het goed ging.
Kholoud 2e, ook tijdje niet gespard toch goed gedaan dus kom weer meer trainen !
Kiara 2e , eerste partij super gedraaid, tweede stond je te vast maar gewoon goed gedaan.
Thom 1e !! super gedraaid en heel verdiend kampioen.
Kim 1e !! ondanks een knie onder de band met veel pijn stop gedraaid !op naar de EK.

Als ik het goed heb begrepen zijn we ook nog eens tweede geworden voor de Overall prijs ! die ging naar Berghem ( maar ja of Erik nou zo goed kan rekenen ….;-) Maar dat zijn onze tkd vrienden dus gefeliciteerd !!

Als afsluiting kregen alle deelnemers nog een aandenken in de vorm van een TIN speldje en konden we terug naar Amsterdam met veel prijzen en een goed gevoel !

Ik ben trots op jullie, zo langzaamaan word de wedstrijdgroep van Chung-Mu weer groter en gaat het hartstikke goed.
Nog twee toernooien te gaan voor de zomer, de Holland cup 3 juni en de ONWV
9 juni. Dus blijf trainen !!

Taekwon
Sabum Dana

Meer foto’s onder Gallery.