Graf Choi Hong Hi

Zoals velen van jullie weten is de WK ITF geweest in Korea. Nederland had als afgevaardigden Hendry Bloks en Eliza vd Wetering (allebei Taekyon Berghem). Ze hebben hier tijdens de voorbereiding meerdere keren getraint.

Ze hebben beiden de tweede ronde sparren weten te bereiken, wat een hele prestatie is en ik ben dan ook supertrots. Voor het hele verslag en foto’s moet je zeker even kijken op de website Taekyon Berghem!!!

Hier wil ik eigenlijk even wat anders vertellen… Zoals jullie misschien wel weten had mijn vader nog één grote wens en dat was een reis naar de plek waar zijn grote passie ooit is ontstaan, Korea!! Dat de WK nu daar werd gehouden en hij het niet mee heeft mogen maken is heel wrang. Hoewel ik ervan overtuigt ben dat hij in spirit toch wel daar is wilde ik toch graag wat tastbaars. Ik heb Hendry dan ook op schiphol gevraagd een logo speld van chung-mu mee te nemen en als de mogelijkheid daar zou zijn, die op het graf van Gen. Choi Hong Hi neer te leggen…

En dat heeft hij gedaan!!! Zoals je op de foto’s kunt zien is mijn vader, onze Senior Master, met zijn taekwon-do Chung-Mu daar waar hij hoort te zijn. Ik ben Hendry echt voor eeuwig dankbaar en wil hem vanaf deze plek nogmaals bedanken, ook uit naam van de rest van de familie en alle leden van Chung-Mu!!!!

Taekwon,
Sabum Dana