Lancering International Taekwon-Do League

ITL – competitie voor sporters

 

Met plezier kan ik alle sportieve Taekwon-Do sporters mededelen dat oude tijden herleven en met de installering van een heus nieuw league systeem in Nederland – Belgie er de manier om uitdagend bezig te zijn in de wedstrijdwereld er weer is. Binnenkort meer nieuws hierover maar vandaag het persbericht.

-PERSBERICHT-

Introductie ITL in Nederland-België 2015

Beste ITF Taekwon-Do sporters, coaches, sportschoolhouders en organisaties in Nederland en België,

Met genoegen berichten wij dat er in 2015 een leaguesysteem in Nederland-België geïntroduceerd zal worden die alle sporters in het ITF Taekwon-Do de mogelijkheid geeft wedstrijden te doen met het behalen van punten over een heel seizoen. Dit bij de ITL aangesloten toernooien, met als doel de beste sporter per jaar te worden in zijn/haar klasse van sparring en/of tul.

Het doel is het aanbieden van de mogelijkheid om beginnende en gevorderde sporters tegen een betaalbare prijs te laten strijden in de ITF Taekwon-Do sportwereld en hiermee de uitdaging te krijgen om te strijden voor punten in een leaguesysteem in Nederland-België en in de toekomst mogelijk daarbuiten. Dit zal ongeacht afkomst, voorkeur of aansluiting bij landelijke of internationale organisaties zijn, want het gaat uiteindelijk om de sporter een uitdagende, veilige en eerlijke sportomgeving te bieden.

Op zaterdag 10 januari 2015 is er in Barneveld een ITL Raad van Bestuur en een secretaris-generaal aangesteld die samen een coördinerende en sturende functie hebben. Op dit moment zijn er meerdere toernooien aangesloten bij de ITL die zeer spoedig bekend zullen worden gemaakt en op de bekende media en websites zullen verschijnen.

Met trots presenteren wij het gekozen logo voor deze league aan u en geeft weer waar wij voor staan. De kleuren blauw en rood staan voor de wedstrijdkleuren van spelers binnen het ITF Taekwon-Do waar het uiteindelijk allemaal om draait. Verder staan de letters IT voor 2/3e uit de letters van de ITF (International Taekwon-Do Federation) wat aangeeft dat de herkomst belangrijk is van wat wij promoten en de L staat voor de league die voor de federatie gaat waar men vandaan komt. De kracht van het geheel is het samen in Nederland en België promoten van de sport Taekwon-Do en niet bezig te zijn met de politiek erachter. Het logo betekent dus ook dat men deelneemt aan een ITL toernooi. Samen een beetje meer!

Voor de ouderen onder ons die in het verleden 2003-2010 aan de voormalige PROMAT toernooien hebben deelgenomen zien veel vergelijkbare elementen. Aan één van de oprichters van PROMAT is op vele verzoek dan ook weer getracht om na een periode van 5 jaar een nieuwe doorstart te maken aangezien velen een groot plezier aan dit leaque systeem hebben beleefd en dat weer graag terug willen zien. Hier komen wij dus met deze league aan tegemoet.

Voor meer details houdt de media in de gaten en graag zien wij u bij het eerste toernooi van de ITL op zondag 29 maart 2015 bij de All ITF Taekwon-Do Cup 2015 in Barneveld.

Tot op een ITL toernooi, de league voor sporters in Nederland en België!

Met sportieve groet,
Namens de Raad van Bestuur ITL,
Harry van Schaik “Active and Involved”
Secretaris-Generaal ITL

DE ITL IS EEN SAMENWERKING VAN KISPORT Martial Academy en de DNMAA (zie link)

-PRESS-

Introduction ITL in the Netherlands-Belgium 2015

Dear ITF Taekwon-Do instructors and competitors,

…With great pleasure we inform you that in 2015 there will be a leaquesystem in the competition of ITF Taekwon-Do in the Netherlands and Belgium again! Competitiors will get the opportunity to collect points at the competitions involved in ITL to decide at the end of the year who has been the best competitor in it’s division.

The main purpose is to provide the opportunity for competitors an arena were they can compete at a reasonable entree fee in a safe, pleasant and comfortable way.

During a meeting at 10 januari 2015 in Barneveld the Netherlands there has been a Board of Directors installed with a secretary-general who will provide the necessary platform for this formula.

With pleasure we present to you the chosen logo which stand for IT (International Taekwon-Do) and L for the League instead of the Federation. We are open for all ITF Taekwon-Do practitioners no matter what organisation they prever! This is all about the competitors!

For any organizer from outside the Netherlands-Belgium who wants to attract competitors and wants to join the ITL can get in contact with the ITL and we will provide you the necessary information.

The first ITL competition will be at Sunday 29th March 2015 in Barneveld, the All ITF Taekwon-Do Cup. Be there!

For any people competing during 2003-2010 in the Netherlands will see a lot of simularities with the PROMAT formula in this period. One of the founders have been asked many times to provide another platform in this way. With the experience from the past we full fill these wishes and hope everybody will enjoy!

Hope to see you at a ITL competition soon!

On behalf of the Board of Directors,

Harry van Schaik “Active and Involved”
Secretary-General

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *